Promovarea invențiilor în cercetare și inovare

În ultima sâmbătă din luna iunie (24.06.2023), este marcată Ziua Inventatorului și Raționalizatorului. Toate obiectele care ne înconjoară au fost inventate de cineva, iar apoi îmbunătățite de noile generații de inventatori la nivelul tehnologic modern. Inventarea este o activitate creativă, al cărei rezultat este un produs unic, iar invenția este obiectul principal al proprietății intelectuale în fiecare țară. Invențiile apar ca rezultat al muncii intelectuale a oamenilor creativi și a echipelor științifice, și servesc drept bază pentru producerea produselor de înaltă tehnologie.

Toți inventatorii, indiferent de profesie și vârstă, sunt uniți de trăsături comune – creativitate, curiozitate și perseverență. Capacitatea de a crea ceva nou, de a îmbunătăți în mod intenționat lumea din jurul nostru – această calitate este inerentă în natura vie numai omului. Mulți oameni din viața de zi cu zi, folosindu-și abilitățile și bazându-se pe cunoștințele dobândite, creează, îmbunătățesc, inventează ceva. Trebuie să crezi în talentul tău, să stabilești sarcini interesante, să cauți soluții noi și să traduci ideile într-un rezultat practic. Creativitatea în orice domeniu de activitate, și mai ales în invenție, este cea mai puternică și inepuizabilă sursă de emoții pozitive. Ideile și metodele științifice pentru rezolvarea diferitelor probleme tehnice au fost întotdeauna strâns legate între ele și dezvoltate ca întreg.

Biblioteca Republicană Tehnico – Științifică vă invită să faceți cunoștință cu expoziția de literatură științifică și tehnică „Promovarea invențiilor în cercetare și inovare” (24.06 – 24.07.2023, et. II, holul BRTȘ), care prezintă documente de referință, de reglementare, materiale educaționale și metodologice despre invenție, inginerie și creativitate tehnică, teoria rezolvării problemelor inventive, brevetarea și comercializarea invențiilor. Invităm să se familiarizeze cu materialele expoziției specialiștii în domeniul cercetării, inventatorii, inginerii, studenții și toți cei care gândesc și vin cu ceva neobișnuit.

Stimați Inventatori și Raționalizatori!

Vă aducem sincere felicitări și urări de bine! Vă dorim sănătate, realizări fructuoase în activitatea de cercetare și raționalizare, și implementarea rezultatelor cu success! Să aveți parte de inspiraţie, invenții remarcabile și apreciere din partea societății!