Femeile și Proprietatea Intelectuală

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale este sărbătorită anual pe 26 aprilie, cu scopul de a evidenția importanța și înțelegerea proprietății intelectuale (PI) dar și pentru a face oamenii să cunoască modul în care drepturile de proprietate intelectuală (PI) încurajează inovația și creativitatea.

În anul 2023 Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale este marcată cu genericul „Femeile și PI: Accelerarea inovației și a creativității”. De generații, femeile au modelat lumea prin ingeniozitatea și creativitatea lor. Femeile de pretutindeni conduc progrese științifice, stabilesc noi tendințe creative, construiesc afaceri și transformă lumea noastră. Este necesar de a încuraja femeile să folosească Sistemul PI pentru a proteja și a adăuga valoare muncii lor. În acest fel, se dezvoltă mai bine tehnologiile, care să funcționeze pentru toată lumea, se stabilesc afaceri mai înfloritoare conduse de femei.

În acest context, Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică vine cu un suport informațional: monografii, articole științifice, diverse studii și cercetări în care sunt abordate probleme, dar și soluții privind promovarea noilor evoluții din domeniul proprietății intelectuale, de realizare a schimburilor de experiență, informații și bune practici, identificarea noilor perspective pentru gestionarea eficientă a celor mai mari provocări în materie de proprietate intelectuală.

Documentele pot fi consultate în spațiile bibliotecii în perioada 26.04 – 20.05.2023, sau prin intermediul serviciilor electronice accesând formularul DSI https://brts.md/?page_id=339  Spațiul expozițional – et. II, BRTȘ, str. Ion Creangă 45, mun. Chișinău.