Atelier profesional

La 15 decembrie 2015, BRTŞ a organizat atelierul profesional cu tema “Algoritmul evidenţei şi raportării datelor statistice în activitatea bibliotecilor din Moldova”, la care au participat 12 bibliotecari din reţeaua de biblioteci tehnice (Rotari Galina, Biblioteca Institutului de Cercetare, Proiectare şi Tehnologie “Energoproiect”; Melniciuc Larisa, Biblioteca S.A. ”Centrala Electrică cu Termoficare” nr.2 din Chişinău; Garbarenco Eudochia, Biblioteca S.A. ”Moldavhidromaş”; Ghirfanova Ludmila, Biblioteca Centrului Tehnico-Ştiinţifică ”Hidrotehnică”, S.A.”Moldovahidromaş”; Ludmila Glotova, Biblioteca Î.S. “Expediţia Hidro-Geologică din Moldova”; Neculce Raisa, Biblioteca Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice; Şeluşenco Iadviga, Biblioteca Institutului de Cercetări Ştiinţifice “Eliri” S.A.; Onica Olga, Biblioteca Fabricii de confecţii “Ionel” S.A.; Radionova Iulia, Biblioteca Ministerului Mediului Serviciul “Hidrometeorologic” de Stat), precum și 23 de bibliotecari ai Bibliotecii Republicane Tehnico-Ştiinţifice.
Programul activității a avut 3 tematici. Primul subiect din program, denumit ,,Noile cerinţe şi oportunităţi în vederea colectării şi raportării datelor statistice la nivel naţional”, a fost prezentat de Tamara Zasmenco, director adjunct BRTŞ, care s-a axat pe regulile de completare a noului Formular 6-c. Al doilea subiect, prezentat de Dna Maria Popovici, şef secţie ,,Achiziţii şi Prelucrare”, a detaliat procesul de verificare a colecţiilor în scopul eliminării documentelor din fondurile bibliotecilor tehnice, depăşite fizic şi după conţinut, conform exigenţelor legislaţiei în vigoare, Instrucţiunii de Evidenţă a Colecţiilor şi regulamentelor interne.
Activitatea a fost suplinită de o trecere în revistă a standardelor noi achiziţionate în anul 2015 în domeniul Managementului calităţii, Industriei alimentare, Industriei textile, care a fost prezentată de dna Galina Alexandrova, şef oficiu Documente Normative.

page 4

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com