Ziua Globală a Reciclării 2023 la BRTȘ

În contextul Zilei Globale a Reciclării, care a fost declarată pentru prima dată la 18 martie în anul 2019, Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică, în parteneriat cu colaboratorii Secției Politici Financiare și Monetare a INCE, a organizat un șir de activități.

Ttrainingul ,,Economia circulară – Reducem. Reutilizăm. Reciclăm” a fost realizat de,  Victoria Iordachi, dr., conferențiar cercetător, INCE și Olga Timofei, dr., cercetător coordonator, INCE, membrii echipei Proiectului de Stat ,,Dezvoltarea mecanismului de formare a economiei circulare în Republica Moldova”. Elevii și profesorii Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc”, au fost informați despre Reciclarea și sortarea deșeurilor și despre Modele de afaceri circulare pentru un comportament prietenos mediului ambiant.

În cadrul workshopul, bibliotecarii au confecționat împreună cu elevii diferite obiecte din materiale reciclabile, iar în scopul promovării economiei circulare, BRTȘ a prezentat o expoziție de publicații cu tematica – ,,Reciclarea – efort comun pentru o planeta sănătoasă și curată, recomandând spre lectură sursele disponibile în bibliotecă.

Aducem mulțumiri traineriilor – Victoria Iordachi, dr., conferențiar cercetător, INCE, Olga Timofei dr., cercetător coordonator, INCE pentru comunicări interesante, utile și interactive.

De asemenea mulțumim Dnei Alla Bomaistriuc, bibliotecar principal și Dnei Viorica Moraru, profesoară de istorie la Liceul Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc”, pentru colaborare și cooperare, în vederea organizării activităților de informare și promovare a serviciilor și resurselor informaționale ale BRTȘ. 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com