Ziua Națională a Lecturii la BRTȘ

Lectura oferă șanse egale pentru cunoaștere și dezvoltare, chiar dacă generația de azi care crede în puterea unui click de acces la informații și în modul rapid în care te poți conecta la idei, imagini și oameni. Declararea Zilei Naționale a Lecturii în Republica Moldova (14 februarie) scoate în evidență rolul cărții și importanța lecturii în formarea unei societăți inteligente.
În contextul dat, Biblioteca Republicană Tehnico – Științifică în parteneriat cu Fundația pentru Educație Financiară ,,OK” și Liceul Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” au organizat o suită de evenimente cu genericul ,,Educația financiară prin lectură” în cadrul cărora elevii au participat la un training interactiv de educație financiară oferit de trainerul Fundației pentru Educație Financiară ,,OK”- Greta Hîncu. Aplicând metoda edutainment, Dna G. Hîncu a creat un mediu motivațional, asigurând transferul de cunoştinţe sub forma unei experienţe unice, astfel încât gradul de asimilare a informației să fie cât mai înalt. Ca sugestie pentru lectură au fost recomandate cărțile de dezvoltare personală: Gandire rapida, gandire lenta de Daniel Kahneman și Factorul Latte de David Bach.
De asemenea un viu interes pentru elevi au fost cărțile scriitorului și omului de afaceri japonez R. Kiyosaki, prezentate de către Dna Evelina Jitari, șef secție BRTȘ în cadrul Orei Informative ,,Robert Kiyosaki – sfaturile și secretele unui om de succes”.
Scopul activităților este de a promova lectura în special pe segmentul de formare personală a tinerilor, oferind resurse de informare și cunoștințe pentru dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice și de gestionare a resurselor proprii. Evenimentul a fost organizat în sala mica de conferințe a bibliotecii (14.02.2023) cu prezență fizică, la care au participat 34 de persoane: elevi, profesori, bibliotecari.
La final, cu intenția de a colabora și în viitor, a fost semnat Acordul de parteneriat între Biblioteca Republicană Tehnico – Științifică și Fundația pentru Educație Financiară ,,OK”, proiect susținut de OTP Bank din RM.
Secvențe foto ,, Ziua Națională a Lecturii la BRTȘ”, ed. I, 2023.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com