Un plus de valoare, grație detaliilor arhitecturale.

ziua mondiala a arhitecturii

Anul acesta, Ziua Mondială a Arhitecturii este sărbătorită pe 3 octombrie 2022, cu tema Architecture for well-being=Arhitectura pentru bunăstare. Tema din acest an este în concordanță cu desemnarea anului 2022 drept Anul UIA al Arhitecturii pentru Sănătate.

Arhitectura este ceva pe care nu avem tendința să apreciem atât de mult pe cât ar trebui. Ziua Mondială a Arhitecturii a fost creată pentru a aduce un omagiu acestei industrii. Arhitecții au capacitatea de a schimba lumea în care trăim cu munca lor uimitoare. Ziua Mondială a Arhitecturii este despre recunoașterea muncii lor, precum și a rolului important pe care îl joacă arhitectura. Ziua Mondială a Arhitecturii este sărbătorită în întreaga lume. Poate fi sărbătorită la date diferite și în moduri diferite, dar este o artă și o industrie care este apreciată în întreaga lume. Din Argentina și Venezuela până în Brazilia și Bolivia; țările din întreaga lume onorează munca arhitecților. Există multe moduri diferite în care arhitectura influențează societatea și lumea din jurul nostru. La rădăcini, arhitectura există astfel încât să poată fi creat un mediu fizic în care oamenii să trăiască. Cu toate acestea, arhitectura este mult mai mult decât acest mediu care a fost construit. Arhitectura face parte din cultura noastră. Reprezintă nu numai modul în care vedem lumea, ci și modul în care ne vedem pe noi înșine. În timp ce conceptul de a construi un adăpost este destul de simplu și direct, stilul unei clădiri a fost modelat de valoarea pe care o va aduce societății, materialele care pot fi folosite și clima din locația specifică. Cu toate acestea, pe măsură ce s-au înregistrat progrese în tehnologie și lumea a devenit mai conectată, stilurile au evoluat. În ciuda acestui fapt, chiar și în construcția contemporană, există încă o semnificație când vine vorba de cinstirea nuanțelor culturale. Arhitectura nu numai că are un impact asupra societății la nivel înalt, dar are și un impact la nivel personal. Totul, de la finisajele materiale la modul în care este amenajat spațiul, poate contribui la productivitatea, starea de spirit și sănătatea ocupanților. Arhitecții joacă un rol important în societate. Munca lor este o combinație între știință și artă, care se bazează și se împletește cu politică, economie, sociologie, psihologie și multe altele! Istoria Zilei Mondiale a Arhitecturii Creată în 2005 de către Union International des Architects (UIA), Ziua Mondială a Arhitecturii este o zi pentru a arăta aprecierea pentru munca pe care o fac arhitecții și pentru a sărbători unele dintre marile lucrări arhitecturale globale.

În acest context Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică a organizat o amplă expoziție de publicații cu genericul ,,Arhitectura pentru bunăstare” în perioada 03.10-31.10.2022. Documentele pot fi consultate în spațiile bibliotecii sau prin intermediul serviciilor electronice accesând formularul DSI https://brts.md/?page_id=339  Spațiul expozițional – et. II, BRTȘ, str. Ion Creangă 45, mun. Chișinău.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com