Curs de dezvoltare profesională

Dezvoltarea profesională continuă a personalului de bibliotecă este un factor decisiv în realizarea obiectivelor și sporirea eficacității bibliotecii. Acumularea cunoștințelor și abilităților pentru soluționarea unor probleme practice, va rezulta cu crearea a noi servicii și produse ale bibliotecii și va aduce la îmbunătățirea celor existente.

În acest context, BRTȘ a organizat în perioada de 15-23 noiembrie 2021, un curs de formare a abilităților practice de utilizare a următoarelor programe și aplicații:

  • Publisher – program pentru machetare (aranjare în pagină) oferit de compania Microsoft.
  • WordArt – aplicație care realizează ușor un „nor de cuvinte” – un mod de reprezentare vizuală a unui text sau a unui șir de cuvinte, în care, de obicei, semnificația unui element-cuvânt este relevată de mărimea acestuia relativă la celelalte elemente.  Poate fi un instrument pentru analiză de conținut sau pentru crearea unui suport pentru prezentare de conținut, în formă grafică – statică sau interactivă
  • Tin Eye – specializat în căutarea și recunoașterea imaginilor;
  • Google Images  – un serviciu de căutare deținut de Google, care permite utilizatorilor să găsească imagini în diverse formate (informație despre imagini, locul, dimensiunea și ce este în imagine).
  • „Kahoot!” – unul dintre „instrumentele emblematice de formare”. Kahoot! este de neînlocuit, deoarece implică cursanții pe parcursul sesiunilor și de asemenea îi ajută să rețină mai eficient informațiile importante.

La curs au participat 16 bibliotecari, dintre care, 10 bibliotecari din BRTȘ și 6 bibliotecari din rețeaua de biblioteci tehnice. Formator – Silvia GORCEAG, Șef Secție Asistență Informațională.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com