Performanțe importante de măsurare în susținerea sistemului de sănătate

20 mai este Ziua Mondială a Metrologiei, care marchează aniversarea semnării Convenției Metrului în 1875. Acest tratat a pus bazele unui sistem mondial de măsurări coerent, esențial pentru descoperirile și inovațiile științifice, producția industrială și comerțul internațional, cât și pentru îmbunătățirea calității vieții și protejarea mediului. 

Știați că metrologia este știința măsurărilor? Zi de zi, aceasta contribuie la progresul tehnico-științific, la eficientizarea proceselor economice, la sănătatea publică și protecția mediului înconjurător. Apărute din necesitatea de a măsura distanța, greutatea diferitor produse, volumul apei și altor lichide, timpul etc., măsurile de lungime, de masă, de volum s.a. reprezentau în toată lumea unități care aveau la bază diferite părți ale corpului omenesc. Astfel, cotul, palma, palmacul, piciorul omului au alcătuit baza sistemului de măsuri.

Tema anului 2021 este: Măsurări pentru sănătate.

În acest context, Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică, vă invită la un vernisaj de cărți, reviste, standarde în acest domeniu pentru a susține și promova atât metrologia legală cât și metrologia aplicată, mijloacele de măsurare sau/şi măsurările în diverse domenii de interes public. Vă încurajăm să va informați despre acest domeniu din bogata și inedita colecție a BRTȘ.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com