Condiții favorabile IMM-urilor pentru stimularea inovației și creativității

Anual, la 26 aprilie marcăm Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale. Campania Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale 2021 – este dedicată rolului cheie pe care IMM-urile îl joacă în economie și modului în care pot utiliza PI pentru a deveni mai puternice, mai competitive și mai durabile.

În acest context Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică vine cu un suport informațional: monografii, articole științifice, diverse studii și cercetări în care sunt abordate probleme, dar și soluții privind promovarea noilor evoluții din domeniul proprietății intelectuale, de realizare a schimburilor de experiență, informații și bune practici, identificarea noilor perspective pentru gestionarea eficientă a celor mai mari provocări în materie de proprietate intelectuală. Având resurse limitate, IMM-urile nu întotdeauna dispun de posibilități de a solicita consultanță și informații profesioniste cu privire la modul de administrare și valorificare a potențialului oferit de proprietatea intelectuală. Ca rezultat, accesul la informații, resurse și servicii, precum coachingul, instruirea și îndrumarea poate fi oferită de profesioniștii din biblioteci, ceia ce poate fi crucial pentru acești exponenți ai business-ului mic și mijlocii. Acest lucru îi poate ajuta să înțeleagă cum să sprijine dezvoltarea unei afaceri, valorificând proprietatea intelectuală.

Documentele pot fi consultate în spațiile bibliotecii sau prin intermediul serviciilor electronice accesând formularul DSI https://brts.md/?page_id=339  Spațiul expozițional – et. II, BRTȘ, str. Ion Creangă 45, or. Chișinău.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com