23 martie – Ziua Mondială a Meteorologiei. Să combatem împreună schimbările climatice. Expoziție virtuală.

Planeta noastră – viitorul nostru.

Din 23 martie 1950 a intrat în vigoare Convenția ONU care a transformat vechea Organizație Meteorologică Internațională într-o organizație interguvernamentală, cunoscută sub numele de Organizația Meteorologică Mondială (OMM).

Republica Moldova este membru al OMM din anul 1994 și marchează activitatea pe care Serviciile Meteorologice şi Hidrologice Naţionale o desfăşoară 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, pentru a supraveghea vremea şi pentru a proteja viaţa şi bunurile.

Tema pentru Ziua Mondială a Meteorologiei din acest an, 2021, este „Oceanul, clima și vremea noastră. De asemenea este marcat și proclamat de Organizația Națiunilor Unite,, Deceniul științei oceanului pentru dezvoltare durabilă (2021-2030)”.

În acest context, Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică vine cu un suport informațional tematic: cărți, articole științifice și de popularizare a problemelor ce țin de înțelegerea legăturii dintre ocean și climă.

Documentele pot fi consultate în spațiile bibliotecii sau prin intermediul serviciilor electronice accesând formularul DSI https://brts.md/?page_id=33

Spațiul expozițional – et. II, BRTȘ, str. Ion Creangă 45, mun. Chișinău.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com