Educația ecologică – educația pentru responsabilitatea globală

,,În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă”

„ECOLOGIA este știința a cărei baza s-a conturat și dezvoltat progresiv, începând cu a doua jumătate a secolului XIX, prin acumulări teoretice și metodologice proprii, acumulări care au constituit de fapt suportul cadru pentru integrarea, adaptarea și dezvoltarea unor concepte,
cunoștințe și metode elaborate și aplicate inițial într-o gama foarte larga de discipline aparținând științelor naturii, matematice, sociale și economice. Educația ecologică reprezintă unul dintre primele răspunsuri pedagogice la problematica lumii contemporane, stimulate și oficializate de UNESCO sub genericul ,,noile educații”. Educația ecologică are la bază principii globale, holiste/ integratoare, sistemice. Înțelegerea acestor principii se bazează pe necesitatea cunoașterii faptului ca întreaga lume este în interrelație, fiecare acțiune produce o reacție, care în complexul sistemelor vii este de multe ori imprevizibilă. Educația ecologica asigură cunoașterea elementelor structurale și funcționale ale ecosferei.
Ziua Internaţională a Educaţiei Ecologice este sărbătorită în fiecare an la 26 ianuarie. Cu acest prilej, Biblioteca Republicană Tehnico-Ştiinţifică vă prezintă o expoziţie de carte cu genericul: ,,Educația ecologică – educația pentru responsabilitatea globală”. Expoziţia este organizată în contextual Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă – 193 state membre ale ONU la Summit-ul privind dezvoltarea, din 25 septembrie 2015, adoptă un program de acţiune globală în domeniul dezvoltării cu un caracter universal şi care promovează echilibrul între cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile – economic, social şi de mediu.
În acest context, Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică, vă invită la un vernisaj de cărți, reviste, standarde în acest domeniu pentru a susține și promova Educația Ecologică.
Vă încurajăm să culegeți informații din bogata și inedita colecție a BRTȘ.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com