Un mediu sănătos este indispensabil pentru o economie durabilă și o societate echitabilă

Ziua Mondială a Rezervațiilor și Parcurilor Naturale este marcată în fiecare an pe data de 11 ianuarie. Aceasta are drept scop protecția şi conservarea unor habitate şi specii naturale importante, ce se întind pe suprafețe mari și cuprind un complex de ecosisteme terestre sau acvatice, lacuri și cursuri de apă, zone umede cu comunități floristice și faunistice unice. Printre cele mai importante rezervații naturale din Moldova, considerate monumente ale naturii de importanță internațională, cu varietate mare de peisaje unice, se numără rezervațiile naturale științifice „Codri”; „Pădurea Domnească”; „Prutul de Jos”; „Plaiul Fagului”; „Iagorlâc”.

Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică vă propune pentru studiu o colecție de cărţi și materiale informative, legislația națională şi cea europeană despre rezervațiile naturale, ariile protejate, spațiile naturale, valoroase din punct de vedere științific, destinate păstrării și restabilirii unui sau a mai multor componente ale naturii pentru menținerea echilibrului ecologic.

În perioada 11-31 ianuarie 2021, Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică, vă prezintă expoziția ,,Un mediu sănătos este indispensabil pentru o economie durabilă și o societate echitabilă”, unde puteți găsi această amplă informație.

Biblioteca încurajează și susține studiile, lectura și informația.

Vă așteptăm cu drag la bibliotecă!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com