Excelență și încredere în inteligența artificială

Existența unor tehnologii fiabile în materie de Inteligență Artificială(AI) poate aduce numeroase beneficii: asistență medicală mai bună, procese de fabricație mai eficiente, un transport mai curat și mai sigur și surse de energie mai ieftine și mai durabile.

Este acceptat faptul că Inteligența Artificială (AI) va avea un impact uriaș asupra vieții noastre în deceniile următoare, dar cum putem fi siguri că o nouă tehnologie este nu numai inovatoare și utilă, ci și de încredere? Pentru a aborda problemele de încredere în Inteligența Artificială (AI), un nou raport tehnic al ISO și al Comisiei electrotehnice internaționale (IEC) abordează probleme de fiabilitate și propune soluții practice. ISO / IEC TR 24028: 2020, Tehnologia informației. Inteligență artificială. Prezentare generală a încrederii în inteligența artificială analizează fiabilitatea Inteligenței Artificiale (AI), studiază toți factorii care pot afecta siguranța sistemelor care acceptă sau utilizează Inteligența Artificială (AI). Documentul poate fi aplicat de orice companie, indiferent de dimensiunea sau sectorul său.

ISO/IEC TR 24028: 2020, Tehnologia informației. Inteligență artificială. Prezentare generală a încrederii în inteligența artificială examinează abordările existente care pot susține sau îmbunătăți fiabilitatea sistemelor tehnice și pune în discuție aplicarea potențială a punctelor forte în materie de Inteligență Artificială(AI).

Documentul ne vorbește, de asemenea, despre posibilele abordări de reducere a vulnerabilității sistemelor de inteligență artificială și modalități de îmbunătățire a siguranței acestora.

Pe lângă furnizarea de îndrumări specifice cu privire la modul în care acesta este încorporat în sistemele IT, ISO/IEC TR 24028 va ajuta comunitatea de afaceri să înțeleagă și să identifice mai bine lacunele din domeniu și, îndeosebi, să le valorifice în viitor.

Pentru o cercetare complexă accesați pagina web a Organizației Internaționale de Standardizare (ISO):

https://www.iso.org/news/ref2530.html

https://www.iso.org/standard/77608.html

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com