Protejarea confidențialității online – un nou standard elaborat de ISO

Există tot mai mulți oameni care sunt preocupați de confidențialitatea online, motivul fiind creșterea conexiunilor de mare viteză în casele ori birourile noastre, utilizând gadgeturile inteligente și dispozitivele portabile, care au devenit parte integrantă a vieții fiecărui utilizator. Dispozitivele date colectează și prelucrează datele dumneavoastră personale. Acestea pot fi date biometrice, date geografice precum și frecvența și timpul de interacțiune cu dispozitivul. Acest lucru este legal și benefic pentru cei care doresc să obțină o vedere obiectivă a deprinderilor personale. Dar, de asemenea, deschide oportunități pentru companii care folosesc astfel de date pentru a-și promova produsele și serviciile, adesea fără acordul nostru.

Pe măsură ce consumatorii devin mai conștienți de tipul de informații colectate, mulți din ei își exprimă îngrijorarea de la disconfortul că „cineva te urmărește”, până la vânzarea datelor tale personale către terți, astfel încât oamenii sunt preocupați pe bună dreptate de confidențialitatea lor pe internet.

Elaborarea recentă a unui nou standard: ISO/IEC 29184 ,,Tehnologia informației. Notificări online despre prelucrarea datelor cu caracter personal și consimțământul pentru prelucrare” a fost cauzată de necesitatea sporită de siguranță a utilizatorilor Actualul standard fiind dezvoltat în colaborare cu ISO și Comitetul IEC pentru securitatea informațiilor, securitate cibernetică și protecția confidențialității. Acest document stabilește conținutul și structura notificărilor online despre prelucrarea datelor cu caracter personal și asigurarea confidențialității și, de asemenea, reglementează procesul de solicitare a consimțământului persoanelor vizate pentru colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal, informații personale de identificare, PII(Personally Identifiable Information).

Document este aplicabil în toate situațiile în care operatorul de date cu caracter personal sau orice altă persoană sau organizație care prelucrează date cu caracter personal interacționează cu subiectul datelor cu caracter personal în orice context online.

Oamenii sunt preocupați de serviciile online care colectează și folosesc informații de identificare personală PII. Pe lângă furnizarea de informații clare despre ce tip de PII este colectată și utilizată, ISO / IEC 29184 îi ajută pe oameni să înțeleagă mai bine la ce se abonează atunci când folosesc servicii conectate la internet și cum să-și revoce consimțământul.

De asemenea standardul ISO/IEC 29184 oferă detalii despre punerea în aplicare a principiilor de confidențialitate cuprinse în standardul ISO/IEC 29100 ,,Tehnologia informației. Tehnici de securitate. Cadrul de confidențialitate.

Standardul ISO/IEC 29184 ,,Tehnologia informației. Notificări online despre prelucrarea datelor cu caracter personal și consimțământul pentru prelucrare” abordează consimțământul, alegerea, deschiderea, transparența și notificarea, contribuind la o înțelegere aprofundată a exprimării consimțământului la utilizarea serviciului conectat și la condițiile de retragere a acestuia.

Pentru o cercetare complexă accesați pagina web a Organizației Internaționale de Standardizare (ISO):

https://www.iso.org/standard/70331.html

https://www.iso.org/news/ref2525.html

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com