TOP 10 inventatori prodigioși din Republica Moldova

O frumoasă și semnificativă sărbătoare este marcată anual în ultima sâmbătă a lunii iunie – Ziua Inventatorului și Raționalizatorului în Republica Moldova. Aprobată prin decretul Președintelui Republicii Moldova în anul 1995  este de acum la cea de-a 25-a aniversare. Republica Moldova dispune de un bogat potențial uman inovativ, care contribuie efectiv la relansarea economiei și care merită toată aprecierea, susținerea și stimularea din partea statului și a întregii societăți.

     În ciuda dificultăților și provocărilor de ordin economic, financiar și organizațional cu care se confruntă,  inventatorii și raționalizatorii din republică fac față oricărei probleme tehnice. Aceste persoane sunt fondul de aur al elitei tehnice și științifice a țării. Inovaţia şi creativitatea sunt acele resurse intelectuale inepuizabile de care depinde prosperitatea noastră actuală şi cea viitoare. Invențiile îmbunătățesc viața de zi cu zi, creează valoare economică, generează locuri de muncă și chiar salvează vieți. Iar inventatorii şi raţionalizatorii pe care îi onorăm astăzi contribuie imens la avansarea tehnologiei.

    Din an în an, inventatorii din Republica Moldova confirmă tot mai convingător statutul nostru de naţiune inventivă, obţinând multiple distincţii naţionale şi internaţionale.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com