Un nou instrument de căutare pentru baza de date PATENTSCOPE

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) a lansat o nouă funcționalitate de căutare a bazei sale de date globale de brevete, PATENTSCOPE, pentru a facilita localizarea și regăsirea informațiilor conținute în documentele de brevet publicate, care pot fi utile pentru inventatorii ce dezvoltă noi tehnologii pentru combaterea COVID-19.

Baza de date PATENTSCOPE permite familiarizarea cu textul complet al cererilor internaționale depuse în conformitate cu Tratatul de cooperare în domeniul brevetelor (PCT) încă din prima zi a publicării lor, precum și cu documentele de brevet ale oficiilor naționale și regionale de brevete ale statelor participante. Informațiile sunt căutate în diferite limbi, după cuvinte cheie, prenume și nume ale solicitanților, indici de clasificare a brevetelor internaționale și multe alte criterii. Facilitatea de căutare WIPO, COVID-19, în PATENTSCOPE oferă oamenilor de știință, inginerilor, factorilor de decizie în domeniul sănătății publice, actorilor din industrie și publicului larg o sursă de informații ușor accesibilă pentru îmbunătățirea detectării, prevenirii și tratării unor boli precum noul coronavirus .

Având în vedere impactul drastic al crizei COVID-19 asupra sănătății și bunăstării umane, lumea are nevoie de acces facil la fiecare informație disponibilă pentru inovația de succes în urmărirea vaccinurilor, tratamentelor și curelor de tratament. Documentele de brevet sunt surse bogate de cunoștințe tehnologice. Noul instrument de căutare a brevetelor OMPI ajută la diseminarea informațiilor despre tehnologiile pe care alții le pot construi pentru lupta globală împotriva COVID-19.

La momentul lansării, noul instrument de căutare PATENTSCOPE, oferă zeci de interogări de căutare special concepute de experți în domeniul informațiilor de brevet, care au identificat domenii tehnologice relevante pentru detectarea, prevenirea și tratarea COVID-19. Noua facilitate permite utilizatorilor să caute, să recupereze și să analizeze surse valoroase de tehnologii selectate în 10 limbi, cu o barieră lingvistică mică.

OMPI planifica, de asemenea, organizarea de webinare, pentru a împărtăși sfaturi privind căutarea informațiilor despre brevete pe PATENTSCOPE: https://www.wipo.int/patentscope/en/webinar/.

PATENTSCOPE conține peste 83 de milioane de brevete și documente conexe, asigură căutarea cuprinzătoare a informațiilor privind brevetele cu capacități de căutare multilingvă și un sistem de traducere automată care utilizează tehnologii de inteligență artificială pentru rezultate extrem de precise. Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) este forumul global pentru politica, serviciile, informațiile și cooperarea privind proprietatea intelectuală.

Pentru o cercetare complexă accesați: https://www.wipo.int/pressroom/en/articles/2020/article_0008.html

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com