Acces deschis la standarde europene.

Acces deschis la standarde europene pentru echipamente de protecție și dispozitive medicale în condiții epidemiologice

Comitetul European de Standardizare (CEN) și Comitetul European de Standardizare în Electrotehnică (CENELEC) în contextul crizei de coronavirus, au convenit să pună la dispoziție în acces deschis și gratuit  o serie de standarde europene armonizate pentru anumite dispozitive medicale și echipamente individuale de protecție. Această măsură vine în  ajutor  întreprinderilor  care produc și vând aceste articole pe piață, asigurând un  nivel mai  ridicat de siguranță a populației.

În mod firesc, standardele trebuie să fie achiziționate și utilizate în conformitate cu normele privind drepturile de proprietate intelectuală, deoarece drepturile de autor revin organizațiilor care au elaborat standardele. Derogarea de la acest model de afaceri reprezintă un puternic răspuns european, bazat pe responsabilitate socială și pe solidaritate, menit să abordeze problema lipsei de echipamente de protecție, generată de epidemia de Covid-19.

Decizia excepțională este motivată de nevoia de a combate deficitul sever de măști de protecție și echipamente medicale cu care se confruntă toată Europa, din cauza evoluției alarmante a situației de urgență provocate de COVID-19. Standardele vor facilita o procedură de evaluare a conformității mai rapidă și mai puțin costisitoare.

Aceste standarde pot fi descărcate cu acces liber de pe site-urile web ale membrilor naționali ai CEN.

https://standards.cen.eu/dyn/www/f?p=CENWEB:5:::NO

https://www.asro.ro/pachet-standarde-covid-19/#more-11683

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com