Atelier profesional – 2020

Astăzi, 23 ianuarie 2020 la Biblioteca Republicană Tehnico-Știinșifică, a avut loc Atelierul profesional cu genericul „Aplicarea noului cadrul de reglementare naţional în bibliotecile specializate”. La atelier au participat 10 bibliotecari din Rețeaua de biblioteci tehnice și 26 de bibliotecari ai BRTȘ.

Scopul acestei activități este sprijinirea bibliotecarilor în formarea continuă profesională și implementarea noului cadru de reglementare al Sistemului Național de Biblioteci din Moldova.

În cadrul atelierului au fost abordate următoarele subiecte:

  1. Priorități pentru bibliotecile tehnice din cadrul unităților economice în contextul noului cadru de reglementare în domeniul biblioteconomic (Regulamentul – cadru de organizare și funcționare a bibliotecilor publice: nr.186 din 26.02.2019; Regulamentul privind angajarea prin concurs a personalului din bibliotecile publice, precum şi criteriile minime de selectare a personalului din  biblioteci: nr. 748 din 10.06.2019; Regulamentul privind evaluarea bibliotecilor publice).
  2. Indicatori statistici și de performanță, pentru evaluarea și monitorizarea activității de bibliotecă.
  3. Raportul statistic cu privire la activitatea bibliotecilor 6-C , integrarea centrelor biblioteconomice departamentale în sistemul de rapoarte 6C în sistemul de raportare online al Bibliotecii Naționale.
  4. Prezentarea Resurselor electronice create de BRTŞ.

Activitatea s-a încheiat cu totalizări şi stabilirea noilor obiective de viitor.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com