Tinerii inteligenți – viitorii inventatori

Ziua Copiilor Inventatori (Kid Inventors’ Day (K.I.D)) este sărbătorită în întreaga lume la 17 ianuarie. Această zi a fost instituită în cinstea lui Benjamin Franklin – politician, publicist, om de știință, inventator și coautor al Declarației de Independență a Statelor Unite ale Americii, care la vârsta de 12 ani a inventat primele înotătoare de lemn.

Multe invenții ale copiilor au schimbat lumea și au accelerat progresul omenirii. Schiul nautic, căștile din blană, hârtia fosforescentă, lingurița comestibilă, cortul care colectează energia solară, scăunelul pliabil, umbrela răcoroasă, scutecul cu buzunar, guma de mestecat, fontul tactil pentru nevăzători (Braille), mănușile fără deget, trambulina, motocicletă de zăpadă și chiar robotul pompier – toate aceste obiecte au fost inventate de copii.

Pentru a cunoaște mai bine realizările din trecut și prezent a copiilor inventatori,  Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică, vă prezintă expoziția cu genericul „Știința distractivă”, în perioada 16-31 ianuarie 2020, unde veți găsi informație amplă despre inventatorii moldoveni, precum și cele mai ingenioase invenții brevetate.

Biblioteca încurajează și susține creativitatea viitorilor tineri inventatori prin lectură, documente și informație. Nu încetați să fiți curioși și să descoperiți lucruri noi că doar așa puteți veni cu noi idei pentru a schimba lumea! 

Vă așteptăm cu drag la bibliotecă!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com