15 decembrie – Ziua Internațională a Ceaiului

                    

Pentru mulți dintre noi, deseori cititul cărții este însoțit de o cană de ceai aromat, care dă savoare unei călătorii literare, alături de personaje. îndrăgite.

Ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă.

„Inventatorul” ceaiului este împăratul chinez Shen Nung. În timpul unei călătorii, o întâmplare fericită a făcut ca o frunză a unui copac să ajungă în vasul cu apă fierbinte al împăratului care a apreciat imediat gustul inedit al băuturii. Se spune că întâmplarea a avut loc în anul 2737 Î.Hr.

De Ziua Internațională a Ceaiului, 15 decembrie, Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică lansează expoziția cu genericul ,,O cană de ceai cu aromă de carte”. Speciile și soiurile de frunze de ceai, proprietățile și calitatea ceaiului verde, negru, alb, etc., beneficiile ceaiului, compoziția organică și minerală a frunzelor de ceai, falsificările ceaiului – toată această informație o găsiți în cărțile, brevetele de invenții și standardele dedicate acestei tematici care sunt expuse pe standuri în holul bibliotecii.

Vă dorim un început de săptămână cât mai frumos și vă așteptăm cu mare drag la adresa: or. Chișinău, str. Ion Creangă, 45

,,Nu exista o ceașca de ceai prea mare, nici o carte prea lunga pentru mine”

C.S. Lewis

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com