26 noiembrie Ziua Bibliografiei și Ziua Mondială a Informației – doua componente pentru buna funcționare a unei biblioteci.

Bibliografia constituie fundamentul oricărei cercetări,  acesta fiind punctul de pornire în tot ceea ce ține de sfera dezvoltării științifice ale lumii.  Iată de ce, în ziua de 26 noiembrie, ne-am propus să organizăm un program cât mai amplu și mai divers pentru utilizatorii Bibliotecii.

Astfel, pe parcursul acestei săptămâni au fost organizate: ore informative, tururi în bibliotecă, expoziții, lecții bibliografice, prezentări de postere, etc..

Expoziția de bibliografii, „Publicaţii bibliografice surse de cunoaştere şi informare”, dedicate  “Zilei Bibliografiei” unde a fost expus și posterul „Biblioteca. Utilizatorul. Informația”, a fost prezentată de către, Angelina Catana, șef Secție Informare Bibliografică.

Expoziția cu genericul, “Informația este cheia succesului”, dedicată Zilei Mondiale a Informației, cuprinde o colecție de cărți și publicații periodice în acest domeniu, a fost prezentată de către, Dna Nionila Dalnițchi, bibbliograf principal, Secția Informare Bibliografică.  

În cadrul vizitei elevilor de la Liceul Teoretic cu Profil Real “Mihai Marinciuc” a fost organizată ora informativă.  Dna Elena Bordian, director BRTȘ a  explicat elevilor semnificația noțiunii „fondul de referință al unei bibloteci”, aducând drept exemplu toată gama de dicționare, enciclopedii și surse de informații științifice care cuprind toate domeniile de referință. Elevii au făcut cunoștință și cu Secția Colecții speciale, unde au fost prezentate documentele brevetare si documente normative.

Totodată, elevilor li s-a prezentat instrumentele de căutare și regăsire a informației pe pagina web a BRTȘ,  de unde pot accesa Catalogul electronic, Repozitoriul INCE etc..

Notă: Ziua Mondială a Informației se desfășoară anual din 1994 la inițiativa Academiei Internaționale de Informatizare, care are un statut consultativ general în cadrul consiliilor economice și sociale ale ONU, precum și în Parlamentul informațiilor mondiale

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com