Masă rotundă

Astăzi, 26 martie 2019‚ în cadrul Bibliotecii Republicane Tehnico-Științifice a INCE în colaborare cu AGEPI a avut loc masa rotundă, cu genericul “Aspecte ale dreptului de autor și drepturile conexe în digitizarea patrimoniului științific instituțional. Constituirea bibliotecii digitale”.

Scopul evenimentului este consolidarea cunoștințelor în domeniul protecției dreptului de autor în contextul digitizării  patrimoniului științific și dezvoltării bibliotecilor/arhivelor digitale.

La această activitate au participat peste 32 de  bibliotecari ai instituțiilor superioare de învățământ, cât și bibliotecari ai instituţiilor din învățământul mediu de specialitate (colegii), care creează și dezvoltă resurse digitale (biblioteci electronice, repezitorii instituționale).

      Despre riscurile şi problemele protecției dreptului de autor în constituirea și organizarea conținuturilor digitale ne-a vorbit Dl. Andrei Moisei, specialist coordonator, Secția Instruire, AGEPI. Bibliotecarii la rândul lor, au venit cu o serie de întrebări la care au primit răspunsuri pe măsura așteptărilor. Totodată,  sau lansat niște inițiative care urmează a fi discutate la nivel instituțional și ulterior implementate.      Le mulțumim mult, colaboratorilor AGEPI pentru că, întotdeauna sunt deschiși pentru comunicare și colaborate

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com