Nocturna Bibliotecilor 2016

Biblioteca Republicană Tehnico-Ştiinţifică,  a organizat la 30 septembrie 2016, între orele 18 şi 21, NOCTURNA BIBLIOTECILOR, ediţia a doua. Anul acesta, evenimentul naţional a fost  organizat sub egida Asociaţiei  Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), care sa desfăşurat sub sloganul Cărţi care inspiră.  Povestea de dincolo de cuvinte.

Biblioteca a încercat să  îşi surprindă vizitatorii cu oferte inedite, de la vizite în spațiiile Bibliotecii, ateliere de creaţie, concursuri pentru copiii, expoziţii şi proiecții de filme motivaţionale şi ştiinţifice.

O altă inițiativă a BRTŞ, a fost lansarea  “Bibliotecii  Stradale”,  acţiune ce se încadrează în proiectul care aparţine Centrului pentru copii şi părinţi Miriam.  Aceasta are drept obiectiv să ofere locuitorilor din Chişinău oportunitatea să găsească o carte în plină stradă, prin câteva mici biblioteci amplasate în diferite locaţii.

Sloganul acestei biblioteci, “Citește cât încape“, îndeamnă trecătorii să combine o cafea de calitate cu o carte pe măsură. Acum și mai multe cărți gratuite vor fi la îndemâna fiecărui cetățean.

Toți doritorii pot veni cu o carte pentru Biblioteca Stradală “Citește cât încape“. Regula este simplă: poţi lua orice carte doreşti din biblioteca în aer liber, cu condiţia să pui alta în loc.

Sperăm că cititorii noştri, dar şi  mulţi copiii din cartier,  au avut o seară frumoasă alături de multe cărţi alături de bibliotecari.

dsc_2001

dsc_2014

dsc_0366

efb51b9929c8595ad26338547b99c8e3e10f5b178f3367f5e5pimgpsh_fullsize_distr dsc_2136

dsc_2079

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com