Arhiva pe luna June, 2015

Un Mărţişor pentru viaţă

,,Un Mărţişor pentru viaţă”, cu acest generic a fost desfăşurată expoziţia de mărţişoare handmade, confecţionate în cadrul workshop-ului „Fii surprins de propriul tău mărţişor”.

Donaţie de carte la BRTŞ

Recent, Biblioteca Republicană Tehnico-Ştiinţifică a beneficiat de o donație de carte din partea Ambasadei Azerbaidjanului în Republica Moldova, ca rezultat al acordului de colaborare semnat între Institutul Naţional de Cercetări Economice din RM şi Institutul de Cercetări Economice şi Agricole din Republica Azerbaidjan.

2015-Anul Internaţional al Luminii şi al Tehnologiilor bazate pe Lumină

În anul 2015 se împlinesc şase decenii de la înfiinţarea Societăţii Internaţionale pentru Optică şi Fotonică (SPIE). Cu acest prilej, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la propunerea organizaţiilor ştiinţifice din toată lumea printre care şi Societatea Internaţională pentru Optică şi Fotonică (SPIE), a proclamat 2015, Anul Internaţional al Luminii.

Atelier profesional

Biblioteca Republicană Tehnico-Ştiinţifică, în calitate de Centru biblioteconomic departamental al Reţelei de biblioteci tehnice din Republica Moldova, la 05 decembrie 2014, a organizat Atelierul Profesional cu genericul „Tehnologiile informaţiei şi comunicării în bibliotecă: servicii şi procese”

Masa rotundă: “Standardele facilitează procesul de cercetare–inovare-dezvoltare”

“Standardele facilitează procesul de cercetare–inovare-dezvoltare”. Sub acest generic, la Biblioteca Republicană Tehnico-Ştiinţifică s-au desfăşurat lucrările Mesei rotunde, organizate către Ziua Mondială a Standardizării (14 octombrie), la care au participat cercetători, doctoranzi ai INCE şi un grup de studenţi din anul I, facultatea Business şi administrare de la Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova, însoţiţi de Directorul Bibliotecii Universitare Raisa Şveţ.

21 – 27- 2014 octombrie – Open Access Week

21 – 27- 2014 octombrie – Open Access Week, un eveniment global, acum ajuns la a opta ediţie, promovând Accesul Deschis ca o nouă normă de instruire şi cercetare.
Accesul Deschis (OA) – acces gratuit, imediat, on-line la rezultatele cercetării ştiinţifice, precum şi dreptul de a utiliza şi reutiliza aceste rezultate – are puterea de a transforma modul de comunicare a rezultatelor cercetării ştiinţifice.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com